FAQ | Eat & Joy Elke

Is een DNA-analyse of Suikeranalyse verplicht?

Je bent helemaal vrij om te beslissen. Echter, door een DNA- en/of Suikeranalyse te combineren met consultaties kunnen we veel persoonlijker & gerichter aan de slag gaan, wat uiteraard ook leidt tot een beter resultaat.

Help, ik heb geen vooruitgang gemaakt. Wat nu?

Ging het moeilijk afgelopen periode? Maakte je geen vooruitgang? Dan annuleer je je afspraak misschien liever, maar net dan is het wél handig om te komen babbelen. Zo kunnen we samen bekijken waarom het moeilijk liep en hoe we dit in de toekomst kunnen verbeteren. Ik kan bijna met zekerheid zeggen dat je opgelucht en met een ander perspectief terug naar buiten gaat. ;-) Ik ben er dan ook niet om je te beoordelen & veroordelen, maar om je te helpen.

Mag ik nog 'ongezonde' dingen eten wanneer ik op 'dieet' ga?

Absoluut, alles kan binnen een evenwichtig eetpatroon. Niets is verboden. Er is geen één voedingsmiddel dat wonderen verricht voor jouw gezondheid, net als er geen enkel voedingsmiddel 'slecht' is.

Neem ik beter een traject of losse consultaties?

In de meeste gevallen is een traject aangewezen. Het duurt namelijk een tijd vooraleer jouw nieuwe gewoontes echt ingebakken zijn, je gaat dus sowieso een tijdje ‘onderweg’ zijn met mij. Daarnaast is het handig om snel feedback te krijgen: heb je tussendoor een vraag of twijfels kun je die ook meteen stellen via Whatsapp, mail, .... Je krijgt dus een veel betere, intensievere opvolging.

Wat na een traject?

Ik raad je aan om na afloop nog een tijdje langs te komen elke 3 à 6 maanden, zo heb je een stok achter de deur en kun je eventuele hindernissen op je pad altijd even bespreken.

Hoe ga ik nu afvallen?

Het is onmogelijk om te voorspellen hoe snel en hoeveel jij zal afvallen. Dit is afhankelijk van jouw genen, metabolisme, huidige levensstijl, doel, ...
We gaan in de consultaties samen kijken wat voor jou haalbaar is qua voedingsaanpassingen enz. zodat je dit jouw leven lang kan volhouden. Na een intakegesprek heb ik een idee van jouw eetpatroon en op basis hiervan krijg je voedingstips, alternatieven, .... dit is dus heel persoonlijk. Het is belangrijk dat je het kan volhouden om een jojo-effect te voorkomen.

Wat als ik mijn afspraak wil annuleren of verplaatsen?

Gelieve afspraken minstens 48 uur op voorhand te annuleren, zo kan iemand anders jouw plaats nog innemen. Indien je jouw afspraak te laat annuleert of indien je zonder verwittiging niet aanwezig bent wordt de consultatie voor 100% aangerekend.

Je afspraak kun je tot 48 uur op voorhand zelf verplaatsen via de link in de herinnerings- en bevestigingsmail.

Moet de huisarts mij doorverwijzen of kan ik zo ook een afspraak maken? 

Beide opties zijn mogelijk. Het is sowieso handig wanneer je huisarts een verwijsbrief en eventuele bloedwaarden meegeeft, maar het hoeft niet.  

Is er een terugbetaling voorzien?

Ja, de meeste mutualiteiten voorzien een terugbetaling. Het bedrag verschilt van mutualiteit tot mutualiteit dus je controleert dit best even op hun website. Dit geldt ook voor het traject.

Vragen? Boek een gratis kennismakingsgesprek!